Stacks Image 394
Stacks Image 398
Stacks Image 402
För oss är ett grönare bageri en ide om vårt lilla bidrag till en bättre värld. Vi är i början av vår grönare resa och börjar med bageriets hjärta, våra gräddningsugnar. Vi väntar nu på splitternya ugnar som kommer, som en av de första i Finland och första på Åland, att återgå till hederligt förnybar energi - trä pellets. Det är spännande med CO2 neutral energi. Vi arbetar även på nya förpackningar. Knäckebrödet blir packat i kartong och snart hittar vi bättre material för våra andra bröd också. Vi minskar avfall var vi kan och dessutom konverterar vi hela bageriets uppvärmning samtidigt till träpellets och tar till vara spillvärmen från ugnarna nu när vi ändå är på gång :)

Välkommen !


Vi tror på skärgårdens livskraft och att den bjuder på nycklar till livskvalité.
Vi hoppas att ni som hittat oss kommer med på vår resa, köper vårt bröd och ifall ni har lust – är med och påverkar.
Livets bröd, helt enkelt.
Surfa runt på våra sidor, följ oss på faceboken. Ni är alltid välkomna och hälsa på, ut till yttersta havsbandet till Kökar .FACEBOOK >

VÅR STORYVi flyttade ut till Kökar från Helsingfors letande efter vår nyckel till livskvalité. Vi har inte ångrat en dag det beslutet. Brödet vi bakar är mer än ett bröd och för oss har livet fått en mening. Skärgårdsbröd är ett samhällsaktivt företag som vill vara med och skapa en livskraftig skärgård.

Skärgårdsbröd Kökar Ab ägs av Susanna och Casper Mickwitz samt institutionerna Ålands Utvecklings Ab och Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Vår styrelseordförande är Björn Rönnlöf.

Kontakta oss gärna om ni undrar över något


VAR ÄR KÖKAR?

Stacks Image 530
Kökar är en liten ö i yttersta havsbandet. Med färja tar det 2,5 timme till fasta Åland eller fasta Finland, Galtby/ Korpo.

VÅRT BRÖDÅländskt Svartbröd utvecklat och producerat av Birka Skärgårdsbröd i bröderna Karlsson regi sedan länge var vår huvudprodukt när vi började vår resa och fick äran att ta över bageriverksamheten av bröderna Karlsson. Brödet är fantastiskt gott och kan med enkla knep passa med otaliga varianter av serveringar - bara att rosta till morgonkaffet är inte helt fel heller.. Brödet är en Åländsk souvenir som ger doft och smak för allt som är viktigt för oss ö-bor.

Vi har sedermera utvecklat vårt sortiment. Alla produkter utgår från samma degbas och process.
 • Åländskt svartbröd

  Åländskt svartbröd

 • Kökarlimpan skivad, 375g med edge av honungsöl

  Kökarlimpan skivad, 375g med edge av honungsöl

 • Kökarknäcke med surmjölk och malt och lite edge av honungsöl

  Kökarknäcke med surmjölk och malt och lite edge av honungsöl

 • egna bullar i vårt sommar bistro

  egna bullar i vårt sommar bistro

 • Ålandslimpan, 375g

  Ålandslimpan, 375g

 • Kökarknäcke 150g

  Kökarknäcke 150g

NÅGRA KORTFILMER OCH BILDER FRÅN VÅR VARDAG :)

Loading...